Dora Jung

on

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tekstiilit modernissa kirkkosalissa

Kuopion tuomiokirkon 1960-luvulla uusittuun kirkkosaliin tilattiin Dora Jungin suunnittelemat kirkkotekstiilit. Kokonaisuuteen kuuluvat alttarivaatteet, saarnastuolin kirjaliinat, kalkkiliinat, messukasukat ja stolat. Tekstiilit ovat pomsisidoksisia damasteja tai toimikkaita, joissa on käytetty materiaalina pellavaa ja villaa. Kuvioaiheet Jung etsi Raamatun teksteistä ja kristillisistä symboleista.

Kuopion tekstiilejä olivat tekemässä Jungin perustamassa kutomossa (1932 – 1981) Margareta Andersson ja Agnes Sohlberg sekä ompelijana Dora Jungin sisar Svanhild Jung.

Dora Jung (1906 – 1980)

Dora Jung oli muotoilijana ja taidekäsityöläisenä edelläkävijä. Hänen materiaalin tuntemuksensa ja kudontatekniikan uudistukset johtivat tekstiilisuunnittelun uudistumiseen. Hän teki tilaustyönä tekstiilejä yli 70 kirkkoon ja muihin julkisiin tiloihin. Jung tunnettiin myös damastitekniikan taitajana. Suositut aiheet, kuten 100 ruusua, Kielo ja Kaarna ovat koristaneet yksityiskoteja jo pitkään ja edustavat edelleen korkealaatuista pellavadesignia Suomessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s