Saavutettavuusseloste

Kuopion tuomiokirkko 200 vuotta -verkkosivusto

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo haluaa taata verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee vuonna 2016 julkaistun Kuopion tuomiokirkko 200 vuotta -verkkonäyttelyn kuopiontuomiokirkko200.wordpress.com-sivustoa ja sen alasivuja.

Vaatimusten mukaisuus

Verkkonäyttelyn suunnittelussa ja toteutuksessa on pyritty ottamaan huomioon sekä verkkosisältöjen saavutettavuutta koskeva lainsäädäntö, että ohjeet. Sivustolla on huomioitu WCAG 2.0 AA-tason vaatimuslista ja arvioitu että annetut kriteerit täyttyvät pääosin. Saavutettavuus huomioidaan myös jatkossa sivustoa päivitettäessä. Saavutettavuuden on arvioinut organisaation sisäinen toimija.

Ei-saavutettava sisältö

Sivustolla on kuvagallerioita, joita ei voi käyttää pelkällä näppäimistöllä ja jotka eivät sisällä vaihtoehtoisia tekstejä. Tämä johtuu sivuston luonteesta ja rakenteesta ja asian korjaaminen olisi kohtuuton rasite.

Lisätietoja ei-saavutettavasta sisällöstä saa vs. museonjohtaja Helka Väisäseltä puhelimitse +358 44 718 2620 tai sähköpostilla helka.vaisanen@kuopio.fi.

Saavutettavuuspalaute

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Otamme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuuden parantamiseksi. Palautteen voit antaa vs. museonjohtaja Helka Väisäselle puhelimitse +358 44 718 2620 tai sähköpostilla helka.vaisanen@kuopio.fi. Epäkohdat ja puutteet pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Valvontaviranomainen

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

http://www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Kuopion tuomiokirkko 200 vuotta -verkkosivusto on julkaistu tammikuussa 2016. Tämä seloste on laadittu 17.2.2020.